Teljes körű ételrendelési és catering megoldások cégek és magánszemélyek számára.

Blog

Segítség! Mentes ételeket szeretnék rendelni. Bonyolult?

Guru Catering
2023.01.20 14:30
Segítség! Mentes ételeket szeretnék rendelni. Bonyolult?

Manapság egyre többen szendvednek ételintoleranciával, így egy rendezvényt szervezel már nem hagyhatod ki a menü összeállításnál a glutén vagy laktózmentes ételeket. Eleinte nehéz feladatnak tűnik, de hidd el megugroható, csak meg kell találni a tökéletes szolgáltatót, aki a segítégedre van ebben.

Néhány tanács, mire figyelj, ha mentes ételeket is szeretnél rendelni.

 

Számold össze az allergiás vendégek számát!

Segítség neked és a szolgáltatónak is, ha tudod, hogy hányan szenvednek glutén vagy laktózérzékenységgel. Így elkerülheted azt, hogy keveset vagy sokat rendelsz a ezekből a termékekből. Ha nem tudod, a pontos létszámot, a vendégek összetételét segítségedre van a Catering manager, aki egy körülbelüli létszámot tud számolni. 

Nekünk a tapasztalatunk azt mutatja, hogy egy rendezvény adott létszámának körülbelül 10-20 %-a küzd valamilyen ételallergiával, így mindig úgy állítjuk össze a rendelő részére a menüt, hogy ezt figyelembe vesszük. 

Hasonló legyen a mentes menü mint a "rendes" menü!

Figyelj arra, hogy az allergiások is hasonló kényeztetésben legyenek mint azok a vendégek, akik normál étrenddel rendelkeznek. Hálásak lesznek és nem érzik majd magukat kirekesztve. Mi is folyamatosan arra törekedünk, hogy kínálatban nem térjen el annyira a normál menü és a mentes menü, mivel valóban egyre több az igény a glutén és laktózmentes ételekre. 

Legegyszerűbb olyantól rendelni, akinél figyelnek az étel intolerancia résztvevőkre is!

Egyszerűbb és gyorsabb is a rendelés folyamata, ha találsz olyan catering céget, amelynek kínálatában találsz glutén és latkózmentes ételeket. FONTOS! Ha tudsz olyat, aki súlyos allergiás, akkor neki kizárólag mentes étteremből rendeld meg a menüjét. Ugyanis azok a cégek, akiknél több féle termék is előfordul, náluk nem garantált a 100 % mentesség. 

Ne hagyd, hogy megegyék a vendégek a nem nekik szánt ételt!

Tapasztalat szintén, hogy vannak olyan vendégek, akik nem figyelnek oda, hogy az adott étel kinek készült, így előfordulhat, hogy a normál étrendű vendég megeszi a gluténmentes és laktózmentes menüjét. Jó tanács, hogy mindig tedd külön a mentesek ételét és egy táblácskával, kártyával jelöld meg, hogy az bizony azoknak van akik étel allergiával rendelkeznek.