Teljes körű ételrendelési és catering megoldások cégek és magánszemélyek számára.

Blog

Mi alapján válasszak Cateringes céget?

Guru Catering
2023.01.13 16:55
Mi alapján válasszak Cateringes céget?

Mondanunk sem kell, hogy több mindentől függ, az, hogy egy céges vagy magán rendezvény jól sikerüljön és minden résztvevő, vendég jól érezze magát, a legnagyobb elégedettséggel távozzon. Ha például az esemény egy buli, ott függ a helytől, a társaságtól, zenétől. Azonban, ha a rendezvény komolyabb hangvételű, például egy céges meeting, tréning, ott inkább a technikai felszereltség számít. Például mennyire kényelmesek a székek, amiben több órát ülnek a résztvevők. A kétféle eseményben egy dolog közös, az étel. A bulinál és egy egésznapos megbeszélésnél sem mindegy mit is eszünk, ezért is fontos, hogy mikor, kitől rendelünk, milyen céget bízzunk meg e megtisztelő feladattal. Számos kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, melyeket érdemes szépen sorra venni, még mielőtt döntünk.

Mit akarunk enni?

Itt az is kérdés, hogy ki dönti ezt el. :) De, ebbe most ne menjünk bele. Tegyük fel, közösen eldöntitek vagy a főnököd mondja meg, mi legyen a következő megbeszélésen a menüsor. Könnyed falatok, mártogatósok, olyanokat szeretnétek, amihez nincs szükség evőeszközökre? Akkor jobb, ha elfelejted a nagyi féle éttermeket. Elég kicsi az esély arra, hogy foglalkoznak ilyen jellegű ételekkel. Számos vállalkozó kifejezetten ezzel foglalkozik, hogy a megbeszélések, tréningek folyamán olyan ételekkel szolgáljon, amit könnyű elfogyasztani. Válasszunk tőlük. :)

Rántott hús, krumpli saláta, marha pörkölt? Nem találod annál a catering cég weboldalán, amire épp kattintottál? Nem véletlen. Valószínű, hogy nem is foglalkozik vele. Jobb, ha keresel tovább. Vagy légy nyitott másfajta ételek felé és kérj arra ajánlatot, amit az adott cég szolgáltat.

Fontos meghatározni, hogy milyen jellegű ételsort szeretnétek. Legyen előétel és desszert is? Vagy csak szendvics és saláta? Ha a cég, amit elsőre találtál, nem kínál desszertet, de neked arra is szükséged van, akkor vagy menj tovább vagy kérdezz rá, hátha mégis akad egy kis édes finomság náluk. 

Hány fő lesz? 

Amennyiben a cég a weboldalukon nem jelölik meg, mennyi az a létszám, amire képesek vállalni kiszállítást, mindig jelöld meg ajánlatkérésnél, mennyi lesz a várható létszám a rendezvényeden. Így megkönnyíted a te és a szolgáltató dolgát is. Hiszen, ha a catering cég nem képes 500 főre biztosítani elegendő ételt, akkor ezt a válaszadásnál már meg is tudja neked mondani. Ezzel elkerülitek a felesleges köröket.

Mennyi a büdzsé?

Nem minden cateringes cég írja ki az oldalára, hogy mi mennyibe kerül. Így ez alapján nehéz elsőre megmondani, hogy belefér-e az adott büdzsébe vagy sem, amire ajánlatot szeretnél kérni. Mindenesetre, ha a büdzsé nagyon minimális, ne is próbálkozz Michelin csillagos éttermeknél. A jó hír, hogy több Catering cégnél is fellelhető az egészen exkluzív ételeken kívül, akár látványos, de pénztárca kímélő falatok is. 

Szükségünk van másra is?

Ha a rendezvény jellege azt kívánja, hogy az ételen kívül másra is van szükség, érdemes olyan helyet felkutatni, ahol italokkal is tudnak szolgálni, személyzetet biztosítani, eszközöket, bútorokat helyszínre szállítani és felállítani. Ez egy eléggé összetett feladat, de ha az a cég nem tudja szolgálni azt, amire éppen gondolsz, ne is menjetek tovább. Ne vegyél magadra plusz terhet azzal, hogy mindent neked kelljen megoldani. Egy jó szolgáltató ismérve, az ha készséggel megoldja neked ezt a gondot. Hiszen, ha igazán profeszionális szolgáltatást nyújt, akkor vagy már rendelkezik ilyen eszközökkel, amit biztosíthat számodra vagy vannak partner cégek, amiket ismer és velük oldja meg. Ami neked nehéz feladat, az a Catering cégnek rutin.

 

Jó tanács összeségében. Ne kérjünk be fűtől-fától ajánlatot. Mindig azoktól, akik valóban olyan ételeket kínálnak, amit éppen szeretnénk és esetleg minden mást is meg tud oldani nekünk (pl. italok felszolgálása), ha arra van szükség.